‼️ İKİNCİ ÜRÜNDE %50 İNDİRİM ‼️ Türkiye içi kargo ücretsizdir...

Süt proteininden kumaşa

Bir gün sütten elde edilebilen bir dokuyu giyebileceğimizi hiç düşünemezdik. Kullanım tarihi geçen sütlerden elde edilen protein toz haline getirildikten sonra elyafa dönüştürülüyor. Bizler,  tekstil tutkunu olarak bu dokunun yumuşaklığına ve çabuk kuruma özelliğine bayıldık. 

Alman biyolog ve modacı Anke Dameske 1930 lardan beri bilinen bu yöntem üzerinde çalışarak tamamen naturel ve  organik yeni bir formül geliştirir. Biyoçözünürlüğe sahip bu kumaşı üretirken kullanılan kaynaklar diğer kumaşların üretiminde kullanılan kaynaklardan çok daha az. 1 kilo pamuk üretiminde kullanılan su 8-10 litre iken bu kumaş için yalnızca 2 litre su yeterli. Hem doğa, hem kullanıcı dostu olan bu kumaşın diğer özellikleri ipek gibi yumuşak olması ve pamuk kumaştan çok daha hızlı kuruması.

Kullanıcının vücut ısısını ve kan dolaşımını düzenleyici etkisi mevcut. Sağlıklı ve keyifli günlerde kullanalım....💟 


Yorum yap

Yorumlar onaylandıktan sonra yayınlanır